media

Mnogi se sprašujejo, ali podjetje, ki letno proda za več kot 100 miljonov dolarjev čistil, resnično izdeluje okolju prijazna oziroma t.i. “zelena” čistila. Pri Method so se namreč odločili, da se ne bodo oglaševali kot “eco friendly” znamka, niti ne bodo pridobili Green Seal certifikata za njihovo embalažo.

Če pogledamo podrobno, pa se lahko sami prepričamo, da Method izdeluje čistila, ki so okolju prijazna. Njihova embalaža je namreč iz 100% recikliranih materialov, recikliranje pa poteka kar v njihovi proizvodnji. Method prav tako tesno sodeluje z dobavitelji in močno podpira trajnostni razvoj in uporabo obnovljivih virov energije. Tudi če pogledamo njihove detergente, so močno koncentrirani, kar pomeni, da je uporaba plastike močno zmanjšana, prav tako pa je posledično zmanjšana tudi uporaba goriva pri transportu do trgovin.

Method je odličen primer znamke, ki se osredotoča bolj na kakovost njihovih proizvodov, kot pa na agresiven marketing, kot to delajo konkurenčne znamke čistil, ki pa povrh vsega niso okolju prijazne in njihovi izdelki vsebujejo tudi zdravju škodljive snovi. So ena izmed redkih znamk, ki jim je uspel preboj med “elito”, saj je izdelke Method možno kupiti tudi v večjih ameriških veleblagovnicah.

Pri Method poleg reciklirane embalaže zagotavljajo tudi popolno transparentnost proizvodnje, tako da javno objavijo vse uporabljene sestavine. Prevoz sestavin poteka z uporabo vozil na bio goriva, skrbijo za trajnostni razvoj s podpiranjem inovativnosti v "zeleni industriji" ter uporabljajo obnovljive vire energije.

Težko je spremeniti navade ljudi čez noč, saj mnogi še vedno kupujejo sicer cenejša čistila, ki pa vsebujejo amoniak in belila, in posledično ne podpirajo Cradle 2 Cradle podjetij, ki skrbijo za trajnostni razvoj in razvijajo okolju prijazna čistila. Goody vsekakor priporoča Method čistila, saj so zraven njihovih okoljskih lastnosti, tudi izjemno efektivna. Dodaten plus pa je seveda, da imajo njihove embalaže resnično vrhunski dizajn :)

Method čistila niso le okolju prijazna, so tudi netoksična, biorazgradljiva, brez neprijetnega vonja po kemikalijah in vsebujejo visok odstotek naravno pridobljenih sestavin. So brez parabenov, belil, triklosana in amoniaka. In kot že rečeno, embalaža je narejena iz 100% reciklirane plastike.

Klikni tukaj in si poglej celotno kolekcijo Method izdelkov, ki jo ponuja Goody.

Goody piše
03.03.2020
Naravne zobne paste - več kot le zdravje zob
23.02.2020
Cruelty Free = Vegan Friendly – Pa je res?
12.02.2020
Zakaj ločevati odpadke?
02.02.2020
rPET - modna muha ali končno prebujenje v skrbi za naše okolje?