media
18.10.2019

BPA na zatožni klopi

Milijoni ljudi po svetu dnevno uporabljamo flaške za vodo, bodisi trajne bodisi plastične. Pri tem pa sploh ne pomislimo na to, da se z uporabo flašk za vodo lahko izpostavljamo tveganju, da skupaj s tekočino, ki jo zaužijemo iz teh flašk, zaužijemo tudi morebitne plastične mikro delce. In čeprav so številne študije pokazale, da so ti delci, potencialno nevarni za naše zdravje, pitje iz različnih flašk postaja vse bolj modno. 

V današnji objavi bomo zato namenili nekaj besed organski spojini BPA, ki se uporablja za izdelavo polikarbonatne plastike, in za katero smo prepričani, da ste zanjo že slišali. 

Preberi več
media
16.04.2019

Spomladansko čiščenje - kaj potrebujem?

Prvi spomladanski žarki in toplejše temperature prav kličejo po sezonski generalki, s katero bomo prevetrili naše domove in jih dodobra očistili prahu ter morebitne zatohlosti, ki se je pojavila čez zimo. In, kakšna čistila bomo pri tem uporabili? Ali ob njihovi uporabi sploh pomislimo na to, kakšna je njihova sestava in kakšen učinek ima le-ta na naše zdravje in okolje?

Preberi več
media
16.04.2019

Katere vrste čokolade poznamo?

Splošno znano je, da obstaja več vrst čokolade. Najpogostejša je delitev na belo, mlečno in temno čokolado. Trend današnjega časa je vsekakor temna čokolada. Trenutno še ne obstaja enotno določen standard za uvrščanje čokolade med temne, a največkrat gre za 70 do 99 % vsebnost kakava, ponekod pa tudi 60% ali manj.

Preberi več
media
01.06.2018

Ali so Method čistila resnično prijazna do okolja?

Mnogi se sprašujejo, ali podjetje, ki letno proda za več kot 100 miljonov dolarjev čistil, resnično izdeluje okolju prijazna oziroma t.i. “zelena” čistila. Pri Method so se namreč odločili, da se ne bodo oglaševali kot “eco friendly” znamka, niti ne bodo pridobili Green Seal certifikata za njihovo embalažo. 

Preberi več
media
22.01.2018

Kemikalije - škodljivi "prebivalci" naših domov

Danes smo bolj kot kdajkoli prej izpostavljeni kemikalijam. V uporabi je okrog 100.000 kemičnih snovi, ki so povsod okoli nas. Zaskrbljujoče dejstvo, ki pa se ga večina med nami sploh ne zaveda, pa čeprav bi bil že samo sprehod po prostorih naših domov dovolj za spoznanje, da smo dnevno obdani z več deset izdelki, v katerih se nahajajo nevarnezdravju škodljive kemikalije. Slednje se nahajajo predvsem v čistilihpralnih in pomivalnih sredstvih, pa tudi v sredstvih za nego in higieno, ličilih, tekstilu, igračah, opremi.... 

Preberi več
media
05.01.2018

Mi pijemo čaj brez pesticidov, pa ti?

Greenpeace India je leta 2014 opravil študijo in rezultati so resnično zaskrbljujoči. Dokazali so namreč, da povprečna skodelica čaja, ki ni organsko pridelan, vsebuje več kot 10 različnih pesticidov

Preberi več
media
04.01.2018

7 pomembnih razlogov, zakaj je bolje kupovati fair trade kavo

Verjetno si že slišal/a za fair trade izdelke oziroma izdelke iz pravične trgovine? Toda, ali veš, kaj sploh fair trade pomeni? In zakaj je pomembno, da kupujemo izdelke s tem certifikatom? V tem članku ti predstavljamo 7 pomembnih razlogov, zakaj je fair trade kava boljša od kave iz običajne ponudbe.

 

Preberi več
Goody piše
18.10.2019
BPA na zatožni klopi
16.04.2019
Spomladansko čiščenje - kaj potrebujem?
16.04.2019
Katere vrste čokolade poznamo?
01.06.2018
Ali so Method čistila resnično prijazna do okolja?